https://www.funidelia.hr/cart

Pravna obavijest i uvjeti prodaje

Pravna obavijest

Funidelia.hr pripada:

FUNIGLOBAL DEVELOPMENT S.L.
Calle Bari, 28. Nave H, Plataforma Logística Plaza, 50197, Zaragoza - Španjolska
E-Mail: info@funidelia.hr

Generalni direktori:

Carlos Larraz Nasarre, Antonio Escartín Villellas

FUNIGLOBAL DEVELOPMENT S.L. je španjolsko društvo s ograničenom odgovornošću, registrirano u registru tvrtki u Zaragozi, svezak 4257, dokument 24, stranica Z-63129, drugi registracijski identifikacijski broj PDV-a: ESB22370902.


Uvjeti prodaje

Trenutni Opći uvjeti prodaje uređuju internetsku stranicu www.funidelia.hr, u vlasništvu FUNIGLOBAL DEVELOPMENT S.L.

Ovim uvjetima utvrđuju se prava i obveze svih korisnika FUNIDELIA-e u pogledu proizvoda i usluga pruženih putem naše web stranice “www.funidelia.hr”.

Ovi uvjeti su jednako važni za nas kao i za vas, jer su dizajnirani da stvore pravno obvezujući ugovor između nas, štiteći prava kupca kao i prava tvrtke.

Pozivamo Vas da pročitate trenutne uvjete naših Pravila privatnosti.

Korištenjem naše web stranice “www.funidelia.hr” ili stvaranjem narudžbe, svjesno ste vezani ovim Uvjetima i našim Pravilima privatnosti. Ako se ne slažete sa svim Uvjetima ili našim Pravilima privatnosti, ne biste trebali stvoriti narudžbu.

Ovi uvjeti su podložni promjenama i zato ih treba pročitati svaki put kada napravite narudžbu.

Narudžbom na “www.funidelia.hr” u potpunosti se slažete s cijenama, opisom proizvoda u trenutku prodaje i općim uvjetima prodaje, što će biti jedini primjenjivi uvjeti ispunjenje ugovora.

Slažete se da koristite web stranicu “www.funidelia.hr” isključivo za stvaranej legalno važeće narudžbe ili upita. Također ste obvezni ispravno i istinito otkriti nam svoju email adresu, poštansku adresu i/ili druge podatke za kontakt, istovremeno pristajući na to da možemo koristiti te podatke kako bismo Vas kontaktirali ako to je potrebno (pogledajte: Pravila privatnosti). Ako nam ne dostavite sve potrebne podatke, nećemo moći obraditi Vašu narudžbu.

Stvaranjem narudžbe na “www.funidelia.hr” potvrđujete da ste u potpunosti ovlašteni za upotrebu kreditne kartice, u slučaju da odlučite koristiti ovaj način plaćanja. Samo oni s potrebnom pravnom sposobnošću potpisivanja ugovora vezanih za robu i usluge predstavljene na ovoj web stranici mogu obrađivati narudžbe na “www.funidelia.hr” .

Kako biste izvršili narudžbu, slijedite postupak online kupnje (ili kupnje putem telefona) do plaćanja.

Nakon toga dobit ćete email s potvrdom primitka Vaše narudžbe. Imajte na umu da to ne znači da je Vaša narudžba prihvaćena, već da ste nam poslali zahtjev za kupnju jednog ili više naših proizvoda. Sve narudžbe podliježu našoj potvrdi. Potvrdit ćemo Vašu narudžbu slanjem emaila u kojem stoji da se proizvod(i) otprema(ju) (Potvrda otpreme).

Kupoprodajni ugovor između Funidelia i kupca formalizira se tek nakon slanja potvrde otpreme.

Ugovor vrijedi samo za proizvode koji su uključeni u Potvrdu otpreme.

Nismo dužni davati bilo koji drugi proizvod koji je možda bio uključen u narudžbu dok Vam ne pošaljemo potvrdu otpreme navedenog proizvoda.

FUNIDELIA će učiniti sve da udovolji svim kupcima vezano s potražnjom proizvoda. Međutim, sve narudžbe ovise o dostupnosti proizvoda. Ako se pojave poteškoće u nabavi ili su proizvodi rasprodani, zadržavamo pravo predložiti slične proizvode jednake kvalitete koji su dostupni. Ako ne želite naručiti nijedan od ponuđenih proizvoda, izdat ćemo Vam povrat proizvoda za nedostupne proizvode.

Dostava proizvoda

FUNIDELIA se obvezuje isporučiti svoje proizvode u besprijekornom stanju na dostavnu adresu navedenu u obrascu za narudžbu.

Možete tražiti dostavu narudžbe na drugu adresu i na drugu osobu od osobe koja je napravila narudžbu, ali samo ako adresa za dostavu spada u naše područje isporuke.

Dostava se ne vrši na udaljene adrese ili na lokacije izvan našeg područja isporuke. Funidelia stoga zadržava pravo odbiti isporuku na bilo koja područja koja imaju visoki rizik od neuspjeha isporuke.

Kako bismo osigurali našu dostavu, bili bismo zahvalni ako biste mogli navesti adresu koja je u mogućnosti primiti dostavu u radno vrijeme dostavljača.

FUNIDELIA obrađuje isporuke putem renomiranih dostavnih tvrtki, poput myHermes-a ili DHL-a. Uključujemo nove tvrtke bez obavještavanja naših kupaca.

FUNIDELIA će sve detalje isporuke učiniti dostupnima kupcu. Detalji su broj za praćenje (tracking number) i tvrtka koja će dostaviti Vašu narudžbu, tako da možete izravno da ih kontaktirate u vezi s trenutnom lokacijom Vaše narudžbe.

Dostava robe vršit će se na poštansku adresu koju je naznačio kupac. U slučaju da kupac nije prisutan u trenutku isporuke, ostavit će se bilješka s uputama kako organizirati novu isporuku, no to ne možemo garantirati. U većini slučajeva kontaktirat će vas telefonom. FUNIDELIA zadržava pravo promjene vrste isporuke i prijevozničke tvrtke, neovisno o ovome što je ovdje pokriveno, pod uvjetom da ne stvori bilo kakvu štetu na proizvodu.

Troškovi dostave bit će naznačeni u završnoj fazi kupnje i ovisit će o odabranoj hitnosti, užurbano ili normalno i adresi. Uvjeti su podložni promjenama.

U skladu s trenutnim Uvjetima, podrazumijeva se da su proizvodi isporučeni čim je njihov narudžba potpisana na dogovorenoj adresi isporuke.

Vremenski okvir isporuke

Funidelia radi s različitim vremenskim okvirima isporuke ovisne o proizvodu. Za principe koji stoje iza toga, možete se obratiti odjeljku o Isporuci. eđutim, tijekom postupka kupnje moći ćete provjeriti tijek svake narudžbe.

Ako bilo koji od traženih proizvoda trenutno nije u našem skladištu, dostava može biti odgođena. O tome ćete biti obaviješteni čim izvršite kupnju.

Neki proizvodi na www.funidelia.hr imaju različite vremenske okvire isporuke od uobičajenih, ali to će biti točno naznačeno na stranici svakog proizvoda.

Ti vremenski okviri su prosjeci, i stoga samo procjene. Moguće je da se one razlikuju zbog logističkih ili nepredviđenih razloga.

Ako iz bilo kojeg razloga nismo u mogućnosti izvršiti procijenjeni datum isporuke, obavijestit ćemo Vas i pružiti Vam mogućnost da nastavite s kupnjom ili ne. Ako odlučite nastaviti, ustanovit će se novi datum isporuke. Ako odlučite otkazati narudžbu, izvršit ćemo Vam povrat cjelokupnog iznosa kupnje. Imajte na umu da ne isporučujemo vikendom i praznicima.

Neuspjeh u isporuci

Mogu se pojaviti izvanredne okolnosti, poput kašnjenja zaliha, koje sprečavaju isporuku proizvoda u trenutku potvrde narudžbe. U tim slučajevima bit ćete obaviješteni zašto je uobičajeni postupak narudžbe prekinut. Dodjelit ćemo Vam se novim datumom isporuke ili izvršiti potpuni povrat ukupnog iznosa kupnje.

Cijene navedene na web stranici “www.funidelia.hr” uključuju PDV, primjenjiv od dana kupnje, ali isključuju troškove dostave i moguće administrativne troškove, koji će se dodati ukupnom iznosu.

Više informacija o troškovima dostave potražite u odjeljku Dostava.

Za više informacija o administrativnim troškovima koji nastaju načinom plaćanja, posjetite naš odjeljak Kako kupiti.

FUNIDELIA zadržava pravo promijeniti cijena prikazane na www.funidelia.hr u bilo kojem trenutku. Međutim, cijene mogu biti podložne pogrešci.

Za više informacija o različitim načinima plaćanja i odgovarajućim administrativnim troškovima pogledajte naš odjeljak Načini plaćanja.

FUNIDELIA zadržava pravo promjene načina plaćanja stvaranjem novih ili uklanjanjem postojećih, bez prigovora kupca. Međutim, ako promjena načina plaćanja utječe na već izvršenu narudžbu, “www.funidelia.hr” će kontaktirati kupca kako bi ih obavijestio o ovoj promjeni i dao im mogućnost otkazivanja.

Plaćanje sigurnom Visa ili American Express karticom

Naknade se vrše putem interneta nakon što se odgovarajući detalji provjere putem gatewaya odgovarajućeg financijskog subjekta.

S ciljem pružanja maksimalne sigurnosti na našem platnom sustavu, “www.funidelia.hr” koristi sigurne sustave vodećih financijskih subjekata u e-trgovini.

Na taj se način vaši povjerljivi podaci šalju u šifriranom obliku (SSL) izravno odgovarajućem entitetu. Sustav šifriranja SSL koji koristimo garantira najvišu sigurnost i povjerljivost nakon slanja vaših podataka putem mreže.

Podaci vaše kreditne kartice ne pohranjuju se u nijednoj našoj bazi podataka. Koriste se samo na virtualnom POS-u (prodajnom mjestu, eng. point of sale) naših financijskih subjekata.

Kreditne kartice bit će podložne provjeri i autorizaciji od svog izdavatelja. Ako relevantni izdavatelj ne može odobriti plaćanje, nećemo biti odgovorni za kašnjenje ili neuspjeh u isporuci i nećemo moći formalizirati ugovor s Vama.

FUNIDELIA zadržava pravo provjere osobnih podataka koje je kupac podnio i poduzimanja potrebnih mjera (uključujući otkazivanje narudžbe) kako bi se osiguralo isporuku kupljene robe u skladu s podacima navedenim u narudžbi.

Za više informacija o našoj politici povratka pogledajte naš odjeljak Povratak politika.

FUNIDELIA nudi jamstvo u slučaju greške u proizvodnji. Sva oštećenja ili nesavršenosti koje nastaju zlouporabom proizvoda nisu obuhvaćene ovim jamstvom.

U slučaju neispravnog proizvoda, Funidelia će izvršiti odgovarajuće popravke, zamjenu, popust na cijenu ili poništenje ugovora, čiji će troškovi za kupca biti besplatni. Funidelia će preuzeti odgovornost za neispravne proizvode u razdoblju od dvije godine od datuma isporuke. Kupac mora obavijestiti Funidelia o bilo kakvim greškama proizvoda unutar dva mjeseca od otkrivanja kvara.

Vraćeni proizvod mora poštivati gore navedene odredbe Pravilnika povrata.

Jamstvo se ne primjenjuje na oštećenja ili kvarenja uzrokovana vanjskim čimbenicima, nesrećama, posebno električnim nesrećama, habanjem, zloupotrebom i nepoštivanjem uputa proizvoda koje navodi dobavljač.

Products that have been modified or repaired by the customer or any person not authorised by the Provider are not covered by the guarantee. Proizvodi koje je izmijenio ili popravio kupac ili bilo koja osoba koja nije Pružatelj nisu pokriveni jamstvom.

Za više informacija ili bilo kakva pitanja, obratite nam se putem našeg Kontaktnog obrasca.

Odgovornost FUNIDELIA u vezi s bilo kakvom kupnjom proizvoda na “www.funidelia.hr” strogo će biti ograničena na cijenu proizvoda i neće pokriti male pogreške ili propuste koji mogu nastupiti kada su se pridržavale sve potrebne mjere opreza.

FUNIDELIA se neće smatrati odgovornom za štetu, bilo one materijalnu ili nematerijalne, koje mogu nastati zbog zlouporabe njihovih proizvoda. To se također odnosi i na moguće promjene proizvoda od strane dobavljača.

FUNIDELIA se neće smatrati odgovornom za neizravnu štetu, gubitak u poslovanju ili nezaposlenost koju pretrpi kupac ili treća strana, čak i ako je FUNIDELIA predvidio štetu ili gubitak ili im su upoznati s tim.

U skladu s implikacijama prethodnih stavaka, financijska odgovornost FUNIDELIA prema trenutnim općim uvjetima ne može prelaziti onu od ukupno plaćenog iznosa kupnje, bez obzira na pitanje o kojem se iznosu radi.

Odredbe navedene u ovoj odredbi neće utjecati na prava potrošača koja su priznata zakonom, niti na njihovo pravo na odustajanje od ugovora.

Ove opće uvjete regulira španjolski zakon. Obje su stranke slobodne konzultirati sudove u Zaragozi kako bi riješili sukobe ili se odrekli bilo koje druge nadležnosti.

Elementi ove web stranice osmišljeni su s ciljem da prodaju prodaju proizvoda koje je identificirala FUNIDELIA.

Sve ilustracije, dizajni, simboli, grafike, fotografije, slike i bilo koji drugi element koji je sastavni dio web stranice isključivo su vlasništvo FUNIDELIA ili su licencirani od strane službenog dobavljača.

Obavještavamo naše kupce da su prava FUNIDELIA na sadržaj, dizajn i izvorni kod ove web stranice zaštićena važećim španjolskim i međunarodnim zakonodavstvom vezano za intelektualno i industrijsko vlasništvo.

®Funidelia je registrirani zaštitni znak.

Svaka potpuna ili djelomična reprodukcija ove web stranice i njenog sadržaja, čak i putem hiperveza, bez pismenog odobrenja FUNIDELIA-e strogo je zabranjena.

Dodatno, strogo je zabranjeno kopiranje, reprodukcija, prilagođavanje, izmjena, distribucija, komercijalizacija, javna komunikacija ili bilo koje druge radnje koje krše trenutno španjolsko i/ili međunarodno zakonodavstvo vezano za industrijsko i intelektualno vlasništvo, kao što je neovlašteno korištenje web stranica.

FUNIDELIA ne zahtijeva nikakvo implicitno odobrenje ili licencu na prava intelektualnog i/ili industrijskog vlasništva nad sadržajem na njihovoj web stranici www.funidelia.hr.

Mjerodavni propisi zahtijevaju da dio podataka ili prepiske koju razmjenjujemo s Vama bude napisan. Korištenjem naše web stranice www.funidelia.hr prihvaćate činjenicu da je velik dio naše korespondencije elektronički.

Javit ćemo vam se putem emaila.

Ugovorno, pristajete na dopisivanje elektroničkim putem i svjesni ste da će svi ugovori, obavijesti, informacije i druge prepiske koje Vam priopćimo biti u elektroničkom obliku i pridržavati se zakonskih zahtjeva pisane korespondencije.

Ovaj uvjet ne utječe na Vaša zakonom priznata prava.

Obavijesti koje nam pošaljete trebalo bi biti učinjeno pomoću Obrasca za kontakt. U skladu s prethodno utvrđenim uvjetima, ako nije drugačije određeno, možemo komunicirati s vama putem emaila ili pošte.

Kad god je korisniku potrebno otkriti osobne podatke, oni će biti obaviješteni o Pravilima privatnosti.

Registracijom na našoj web stranici, Vaši osobni podaci postaju dijelovi naše baze podataka i koriste se isključivo u prodajne i statističke svrhe.

U svakom trenutku, prikupljanje i rukovanje osobnim podacima provodit će se u skladu s načelima i obvezama Temeljnog zakona o privatnosti podataka, 15/1999 od 13. prosinca, kao i u skladu s razvojnim propisima i odredbama prethodno spomenutim u naša pravila o privatnosti.

Ovi su uvjeti sastavni dio naših Općih uvjeta prodaje.

Za više informacija potražite u našem odjeljku Privatnost i sigurnost.

Vaši komentari i prijedlozi su uvijek dobrodošli. Molimo da nam ih pošaljite putem našeg Obrasca za kontakt.

Top